joi, 13 noiembrie 2014

Berlin...Holocaust Mahnmal

...




   Holocaust Mahnmal (Memorialul Holocaustului) este dedicat evreilor victime ale nazistilor si a fost inaugurat in 2005 dupa planurile arhitectului american Peter Eisemann.
   Eisemann a pornit de la ideea ca Holocaustul, cu toate erorile lui, care a adus in prim-plan ideea mortii in masa, nu putea fi sugerat printr-un monument traditional. Astfel a proiectat un camp ondulat de 19000 mp, acoperit cu 2711 blocuri din beton, cu cinci fete, lungi de 2,38m si late de 95 cm. Unele se inalta la cativa centrimetri de pamant, altele depasesc 4 metri. Reteaua de monoliti separati de culoare de 0,95m duce cu gandul la structura rigida si inchisa a unui sistem care, crescand prea mult, pierde legatura cu ratiunea.Campul ondulat pe care sunt fixate aceste blocuri sugereaza instabilitatea unui astfel de sistem si potentialul sau de haos care il conduce pana la urma la dezintegrare.

   Va multumesc pentru vizita !

6 comentarii:

  1. o idee mai mult decat interesanta...
    privind fotografiile facute de tine am senzatia ca unui labirint fara iesire...ceea ce a si fost pentru atat de multe fiinte distruse de ceea ce a insemnat acest fenomen...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine ca ai pus fotografii mari!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. imagini frumoase! si a venit si curcubeul la tine!!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Un monument care ne aduce aminte de greselile umanitatii,de fapt de lipsa umanitatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. acum 7 ani am vizitat si eu acest parc-monument si muzeul "Jüdische Museum"... Câteva ore nu am putut rosti nimic, atât de puternice au fost impresiile acumulate.

    te pup draga mea :-*

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmen: Am vizitat tot ce este legat de Holocaust si Zid . Absolut toate acestea m-au impresionat. Pot sa spun ca am "vazut" si citit povesti incredibile in Berlin.

    RăspundețiȘtergere